ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Με οδηγία που έγινε νόμος του Ελληνικού κράτους (Φ.Ε.Κ. 1794/28-08-09), η Ε.Ε. απαιτεί νομικά ότι κάθε κούφωμα πρέπει να συνοδεύεται από σήμανση η οποία προσφέρει στον καταναλωτή σημαντικές πληροφορίες για την ποιότητα κι απόδοση του προϊοντος. Με τη νέα σήμανση, ο καταναλωτής θα μπορεί εύκολα να συγκρίνει τις επιδόσεις κάθε κουφώματος σχετικά με τα παρακάτω χαρακτηριστικά: 

  •  Αντοχή σε φορτίο ανέμου
  • Υδατοστεγανότητα
  • Αεροστεγανότητα
  • Ακουστική επίδοση (ηχομόνωση)
  • Θερμομόνωση

Η θερμομόνωση των κουφωμάτων εκφράζεται με τον συντελεστή θερμοπερατότητας Uw. 

Ο συντελεστής αυτός μετρά πόση θερμική ενέργεια περνά (χάνεται) μέσα από το κούφωμα και μετράται σε Watt ανά τετραγωνικό μέτρο κουφωμάτων ανά θερμοκρασία (W/m2K).

Όσο μικρότερος ο συντελεστής Uw τόσο λιγότερη θερμότητα μπαίνει στο σπίτι μας το καλοκαίρι και τόσο λιγότερη θερμότητα βγαίνει από το σπίτι μας τον χειμώνα.

Αντίστοιχος συντελεστής θερμοπερατότητας υπάρχει και για τους υαλοπίνακες (Ug).

Με τη σήμανση CE λοιπόν είναι εύκολο, γνωρίζοντας λίγα βασικά τεχνικά θέματα κουφωμάτων, να βγάλει κανείς συμπέρασμα σχετικά με την ποιότητα του προϊόντος αλλά και να αξιολογήσει τις διαφορές μεταξύ κουφωμάτων διαφορετικών παραγωγών.

Οι πιστοποιήσεις της εταιρίας:

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.